NOGOMET

Petrović: Upozoravao sam na defanzivnu igru Čelika

Trener Željezničara nakon susreta

Fena

3.12.2016

Fudbaleri Željezničara savladali su Čelik s 1:0 u susretu 18. kola Premijer lige BiH  koji je odigran danas na ''Grbavici'', a trener ''plavih'' Slavko Petrović zadovoljan je pobjedom do koje su njegovi igrači teško došli.

Nakon utakmice Petrović je izjavio da je igrače Željezničara upozoravao na defanzivnu igru koju gaji trener Čelika Nedim Jusufbegović.

- Tokom cijele sedmice sam pokušavao upozoriti igrače na defanzivnu igru koja je rukopis trenera Jusufbegovića. Ostvarili smo tešku pobjedu, nakon provog poluvremena u kojem je tranzicija lopte bila veoma spora. Uspjeli smo to popraviti u drugom poluvremenu i postići gol, dok se Čelik pokušavao spasiti s igračem manje na terenu - izjavio je Petrović.

Dodao je da mu je ova pobjeda ''slatka'' jer daje navijačima Željezničara mogućnost da "maštaju o uspjesima svog kluba u drugom dijelu sezone". 

Trener Čelika Nedim Jusufbegović također je zadovoljan zalaganjem svojih igrača koji su se bespoštedno borili s igračem manje na terenu. 

- Veoma sam zadovoljan načinom na koji smo igrali. Borili smo se srcem, a imali smo i nekoliko prilika za gol do crvenog kartona, nakon čega je uslijedio pad u igri. Željezničar je iskoristio brojčanu nadmoć i zasluženo pobijedio - rekao je Jusufbegović.

Dodao je da je u Čeliku situacija izuzetno loša, te da nije siguran da li će i u narednom periodu ostati na klupi tog premijerligaša.