VIJESTI

Džekini dresovi prodati za ukupno 750, avionske karte Turkish Airlinesa za 2.700 KM

Na Diplomatskom bazaru u Sarajevu

Redakcija

3.12.2016

Na humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je danas organiziran u ssarajevskoj Skenderiji na aukciji su prodati potpisani dresovi kapitena fudbalkse reprezentacije BiH Edina Džeke za ukupno 750 KM.

Gosti bazara su se nadmetali i za dvije avionske karte, odmor u Grčkoj i druga putovanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Džekin dres s potpisom u kojem je postigao hat-trick za Romu protiv Viktorije iz Plzena u Evropskoj lige, prodat je za 250 KM. Dres, čija je početna cijena bila 450 KM, kupio je Elvis Memović iz Sarajeva.

Na aukciji je također bio i potpisan Džekin reprezentativni dres koji je nakon početne cijene od 250 KM, prodat za 500 KM.

Vlasnica dvije avionske karte aviokompanije Turkish Airlines za putovanje bilo gdje u svijetu, osim u SAD, Kanadu i Latinsku Ameriku, postala je Riham Mominah iz Saudijske Arabije. Ona je nakon neizvjesnog nadmetanja, karte kupila za 2.700, a početna cijena bila je 1.500 KM. Njoj su vaučer Turkish Airlinesa uručili ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc i direktor Turkish airlinesa za BiH Salih Kansu.

Putovanje u Grčku na Lefkada ostrvo i odmor u luksuznoj vili po početnoj cijeni od 2.000 KM kupio je ambasador Velike Britanije Edward Ferguson.

Vaučer za jedinstveno iskustvo leta helikopterom iznad Sarajeva prodat je za 650 KM.