NOGOMET

Dok čekamo duel Lulića i Džeke: Napoli razmontirao Inter (VIDEO)

Odigrana prva utakmica 15. kola Serie A

A. SOKOLOVIĆ

2.12.2016

Uoči nedjeljenog velikih derbija u Rimu, gdje će na kontra stranama biti dva naša reprezentativca Senad Lulić i Edin Džeko (Lazio – Roma 15 sati), prvu utakmicu 15. kola Serie A odigrali su Napoli i Inter.

Već nakon pet minuta Napolitanci su poveli sa 2:0. Momčad Maurizija Sarrija povela je već u drugoj minuti preko Piotra Zielinskog nakon asistencije Josea Callejona, a na 2:0 povisio je Marek Hamšik u petoj minuti. Konačnih 3:0 postavio je Lorenzo Insigne u 51. minuti susreta.

Napoli – Inter 3:0

Golovi: Zielinski 2, Hamšik 5, R. Insigne 51. minuta.

Napoli (4-3-3): Reina – Hysaj (61. Maggio), Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Zielinski, Diawara, Hamšik (76. Rog) – Callejon, Gabbiadini, Insigne (58. Giaccherini).

Inter (4-2-3-1): Handanović – D’Ambrosio, Ranocchia, Miranda, Ansaldi – Brozović, Kondogbia (56. Joao Mario) – Candreva (77. Palacio), Banega (48. Eder), Perišić – Icardi.

 Žuti kartoni: Zielinski, Albiol / Ranocchia, Brozović, Ansaldi

Lider Juventus u subotu dočekuje Atalantu, našeg Ervina Zukanovića, nakon poraza u prošlom kolu „Stare dame“ na gostovanju u Genovi (1:3, strijelac jedinog gola za Juve bio Miralem Pjanić iz slobodnog udarca).

Inače, Rim je spreman za nedjelji veliki meč između Lazia i Rome. Manje-više nema derbija nakon kojeg nema povrijeđenih, a najtragičniji je bio onaj iz 1979. godine, kada je poginuo navijač Lazija.

Prije devet godina jedan je tifoz tokom utakmice zatražio od Francesca Tottija da igrači napuste teren jer je policija usmrtila dječaka ispred stadiona. Ta informacija bila je lažna, a u neredima koji su zbog toga nastali povrijeđeno je čak 170 policajaca.

Na kladionicama blagi favorit je Roma. Najviše zahvaljujući Edinu Džeki, koji igra u fantastičnoj formi.

Pogled na tablicu: Juventus 33, Roma i Milan po 29, Lazio, Napoli i Atalanta po 28...

Ne zaboravite, nedjelja, 15 sati.


All Goals & Highlights HD - Napoli 3-0 Inter... by Video-Live