GLOBUS

Vezana, pretučena, žigosana: Mlada majka vrištala za pomoć i kašljala krv, niko nije htio ni da stane

Stravičan zločin

Autor:(Am.K.)

2.12.2016

Kit Papini (Keith Papini), muž Šeri Papini (Sherri), koja je oteta i mučena puna 22 dana, otkrio je za "Daily Mail" kako se Šeri oslobodila i šta se dešavalo tokom otmice.

Nakon tri sedmice bez ikakvih tragova, nestala majka dvoje djece se pojavila na putu nedaleko od Sakramenta u Kaliforniji - unakažena, ošišana, pretučena i žigosana.

- Presjekli su nešto čime su je držali vezanu za automobil i izbacili su je, sa kesom na glavi, okovanu lancima oko struka. Kada je shvatila da se domogla do slobode, Šeril je iz sve snage vrištala za pomoć, počela je i da iskašljava krv. Vozila su prolazila kraj nje, niko nije želio ni da stane – otkrio je novinarima njen suprug Kit.

Šeril je pretrpila fizičko i psihičko nasilje - bila je prekrivena modricama, sa polomljenim nosem i ošišanom kosom.

Tokom svog zatočeništva očigledno je bila izgladnjivana, jer je imala manje od 40 kilograma kada je pronađena.

2

Otmičarke je ošišale i mučile

- Njeno sada mršavo tijelo je prekriveno raznobojnim modricama, opekotinama, crvenim osipom i ranama od lanaca. Pored toga ona je i žigosana - ističe neutješni muž.

Njena toplina i razumjevanje su ipak ostali isti, ističe njen muž.

Šeri je kazala da razumje vozače koji nisu željeli da stanu i da joj pomognu, pravdajući ih svojim strašnim prizorom.

Šerif Tom Bosenko je poslije razgovora sa Šeri utvrdio da su je otele dvije žene, hispanskog porijekla, od kojih jedna ima kovrdžavu kosu i jak akcenat a druga ima crnu dugu kosu sa bijelim pramenovima i guste obrve. Iako se ne zna razlog otmice sumnja se da je bila potencijalan žrtva trgovine radi prostitucije.

- Za sada se ne zna razlog njene otmice. Ne znamo da li je ona bila meta ili je oteta slučajno. Otmice u ovoj oblasti se dešavaju  rijetko. Lokacija gde je Šeri držana još nam nije poznata, a jedan od svjedoka rekao je da je Šeri video sa dvojicom muškaraca kod stanica za kamione. Nakon što je oteta ona je odvezena na nepoznatu lokaciju - objasnio je šerif.

Šeri je nestala 2. novembra 2016. dok je trčala na jednom takmičenju.