LIFESTYLE

80-godišnja starica dobila 50 miliona dolara na lotu: Prestara sam ja za ovo!

Nije baš nasretnija dobitkom

Redakcija

2.12.2016

Lois Olsen (80) iz malog sela Irma u kanadskoj provinciji Alberti otišla je prošlog mjeseca u šoping po namirnice u lokalni dućan kad je saznala informaciju koja je njoj, ali još više njenoj djeci, unucima i praunucima promijenila život, piše Guardian.

Na brzinu je otišla do automata provjeriti koliko je osvojila na lotu, a prvi rezultat koji je vidjela bio je 15 dolara. No, kad je još jednom stavila listić u automat dobila je odgovor da je osvojila 500 dolara.

- Izgledalo je kao 500 dolara, ali mi se činilo da nešto ne radi s automatom pa sam rekla djevojci koja je tamo zaposlena da provjeri umjesto mene - rekla je vitalna 80-godišnjakinja, majka troje djece, baka s devetero unučadi i prabaka osmero praunučadi.

- Automat je u redu gospođo. Ali osvojili ste 50 miliona dolara, ne 500 - rekla joj je zaposlenica, na što se gospođa Olsen počela tresti.

- Zgrabila sam svoje namirnice i izašla  - ispričala je naknadno novinarima dobitnica.

Naravno, u selu od 450 osoba vijest se brzo proširila o njenom dobitku, ali su lokalci odbili otkriti tv-ekipama i novinarima iz drugih gradova gdje Lois živi pa je neko vrijeme još imala mira.

-  Nisu rekli ništa pa sam uspjela pobjeći kući.

No, gospođa Olsen i nije baš najsretnija dobitkom, već dosta trezveno gleda na novonastalu situaciju:

- Za moju porodicu ovo puno znači i jako će im ponoći. Ja sam prestara za ovo. Željela bih da sam osvojila ovaj novac prije 20 ili 30 godina. Zapravo ne znam na što ću potrošiti novac, osim što ću pomoći svojim potomcima - rekla je.

- Godinama sam muzla krave golim rukama prije nego smo dobili mašine. Imali smo svinje, stoku, purane, kokoši - sve sam imala. Ali bio je to težak posao - prisjetila se svojeg života gospođa Olsen, koja je tek u 60-im godinama uselila u kuću koja je imala tekuću vodu.

Kad su je novinari gnjavili da ipak imenuje bar jednu stvar na koju će potrošiti svoj dobitak, rekla je da će kupiti novi auto:

- Kupit ću neki SUV, malo viši auto od ovog kojeg sada imam. Ali novac neće promijeniti puno stvari za mene, imala sam težak život. No, sad možda više neću - zaključila je.