NOGOMET

Nekada zvijezda Arsenala: Sada sam propalica, spavam po parkovima, a dnevno popijem sedam boca vina

Nekadašnji reprezentativac Engleske

(Al. Ti.)

2.12.2016

Iako je bio velika zvijezda engleske nogometne reprezentacije i Arsenala Kenny Sansom (58) danas živi kao beskućnik i alkoholičar.

Sansom je od 1979. do 1988. upisao 86 nastupa u dresu engleske reprezentacije i to je drugi najveći broj nastupa za "Gordi Albion" u historiji kad su defanzivci u pitanju. Sakupio je i više od 300 nastupa u dresu Arsenala, a igrao je i za Newcastle United, QPR, Everton, Crystal Palace i Coventry City.

Nažalost, nakon prekida igračke karijere potonuo je pod teretom alkohola i kocke.

"Postao sam olupina od čovjeka," priznao je u razgovoru za "The Sun" koji ga je snimio kako pijan tetura londonskim ulicama.

Sansom je trenutno beskućnik. Živi na ulici i spava po klupama u parkovima. Posjeduje samo mobitel na bonove, ličnu kartu i 20 funta. Priznao je kako dnevno ispije i po sedam boca vina.

"Popijem koliko si mogu priuštiti. Jednostavno sam propalica. Iz Arsenala mi stalno pokušavaju pomoći, ali sam sebi sam najveći neprijatelj."

Šest puta je bio na liječenju od alkohola, ali bezuspješno.

"Ne želim prestati, obožavam alkohol," priznao je.

Nakon napisa u novinama Arsenal mu je ponovo ponudio pomoć, a javili su se i iz Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA).