VIJESTI

Fikret Abdić uspio obezbijediti većinu u vijeću zahvaljujući dva vijećnika Demokratske fronte

Konstituirajuća sjednica

M. D.

1.12.2016

Osuđeni ratni zločinac i novoimenovani načelnik općine Velika Kladuša Fikret Abdić uspio je obezbijediti parlamentarnu većinu u novom vijeću zahvaljujući dva vijećnika Demokratske fronte (DF), dr. Refiki Purić i dr. Enesu Pehliću.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici kojoj Abdić nije ni prisustvovao Purić i Pehlić su glasali sa laburistima, Abdićevom porodičnom strankom čiji je predsjednik Kluba Elvira Abdić-Jelenović, kćerka Fikreta Abdića.

Noć ranije DF-ovci su opoziciji obećali da neće u "brak" sa strankom ratnog zločinca, ali su na sjednici pogazili riječ.

U međuvremenu oglasilo se i predsjedništvo Demokratske fronte, a saopštili su da su danas isključili iz članstva Envera Pehlića i Refiku Purić, vijećnike u Opštinskom vijeću Velika Kladuša. 

- Naime, po primitku informacije i nakon obavljenih provjera ustanovili smo da su se ta dva vijećnika priključila većini koju predvode Laburisti Fikreta Abdića, a jedan od njih, Enver Pehlić čak je  i izabran za dopredsjedavajućeg OV Velika Kladuša.

Time su naši bivši članovi i vijećnici u potpunosti ignorisali vrlo jasan stav i Instrukcije DF-a o koalicijama, u kojima je više puta istim vijećnicima rečeno da nikakvog koaliranja sa Fikretom Abdićem-nema, te na taj način nanijeli težak udarac i Demokratskoj fronti i našim članovima i simpatizerima u ovom gradu.

DF će u eventualno sličnim situacijama ubuduće reagovati na isti način o bilo kome da je riječ, jer se u ovoj, ali i sličnim situacijama vise ne radi o planskom nanošenju štete DF-u kao stranci, nego o doslovnoj izdaji birača koji su ljudima poput dvoje navedenih,  ukazali povjrenje glasajući za njih.

Istovremeno, Predsjedništvo Demokratske fronte raspustilo je i Općinski odbor DF-a Velika Kladuša - saopšteno je iz DF-a.