OSTALI SPORTOVI

Bosna predstavila novog trenera Daniela Riđića

Naslijedio Adema Bašića

(Fena)

1.12.2016

Rukometni klub Bosna danas je predstavio novog trenera Daniela Riđića, koji je na toj dužnost naslijedio Adema Bašića nakon sporazumnog raskida saradnje s upravom. 

Riđiću je ovo drugi mandat na klupi sarajevskih 'studenata', nakon što je u periodu od 2009. do 2011. godine bio pomoćnik Irfanu Smajlagiću.

Bosna je u tom periodu ostvarila jedan od najvećih uspjeha bh. klupskog sporta, kada je igrala osminu finala Lige prvaka, a Riđić se tada okitio i s dvije titule prvaka BiH te titulom osvajača Kupa.

Novom treneru Bosne će asistirati bivši reprezentativac BiH Nermin Bašić.

Predsjednik RK Bosna Mirza Alispahić na današnjoj pres-konferenciji je kazao da su se amcibije RK Bosna i Riđića "apsolutno poklopile i da je brzo dogovorena  međusobna suradnja".

- Riđić i njegov pomoćnik Nermin Bašić uživaju potpuno povjerenje Upravnog odbora. Njihov dolazak u klub je samo jedan od poteza u nizu kojim u narednom periodu želimo da napravimo jaku i evropsku Bosnu - kazao je Alispahić.

Danijel Ridžić je također naglasio da su se "poklopile iste amicije i želje da RK Bosna ponovo bude ono što je bio prije par godina".

- Ekipu još ne pozanejm dovoljno dobro. Sigurno da će za nešto više trebati par kvalitetnih pojačanja na pravim pozicijama, jer je stvaranje ekipe dugotrajan proces. U preostala tri kola do zimske pauze pokušat ćemo da iz igrača izvučemo maksimum - kazao je Ridžić. 

Dodao je da je cilj RK Bosna u nastavku sezone borba za prva tri mjesta u Premijer ligi i nastup u doigravanju za prvaka, kao i ulazak u završnicu Kupa BiH.

Pomoćni trener Nermin Bašić izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u klub s kojim je kao igrač osvojio dvije titule i nekoliko kupova. 

- Nadam da ćemo u ovom periodu uz adekvatna pojačanja vratiti Bosnu na stare steze i pokušati nešto napraviti i više od toga - kazao je Bašić. 

Rukometaši Bosne u narednom kolu Premijer lige gostiju protiv ekipe Goražda. 

Nakon 10 kola "Studenti" zauzimaju četvrto mjesto na tabeli sa 19 bodova, odnosno šest pobjeda jednim remijem i tri poraza.