NOGOMET

Ibrahimović radi i radnim danima: Dva gola za prolaz u polufinale (VIDEO)

Odigrane dvije preostale utakmice Liga kupa Engleske

A. S.

30.11.2016

Na dva stadiona u Engleskoj večeras su odigrana preostala dva susreta Liga kupa, nakon kojih smo saznali preostala dva tima koji su se pridružili Liverpoolu i Hullu u polufinalu.

Manchester United i Southampton su izborili prolaze dalje u zanimljivim mečevima.

Menadžeru Uniteda Jose Mourinhu ne ide u prvenstvu, ali su njegovi igrači u treće po rejtingu takmičenje u Engleskoj (nakon Premijer lige i FA Kupa) nadigrali sa 4:1 West Ham, kojeg je s klupe vodio hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Samo 72 sata nakon remija u prvenstvenom duelu na Old Trafordu (bilo 1:1), United je predvođen sjajnim Zlatanom Ibrahimovićem i Francuzom Anthony Martialom slavio s ubjedljivih 4:1. 

Obavezno pogledajte vidio i asistenciju Ibrahimovićakod trećeg gola Uniteda. Prema nama, asistencija sezone...

 

U drugoj utakmici Southampton je iznenadio i izbacio Arsenal na Emiratesu sa 2:0. U 13. minuti goste je u vodstvo doveo Jordy Clasie, a već u 38. minuti je na semaforu pisalo 0:2. Strijelac je bio Ryan Bertrand. Trena naglasiti da je trener Arsenala Arsene Wenger izveo drugu momčad na terenu. Na kraju mu se to i osvetilo.

 


 

Odmah nakon zavšetka susreta obavljeno je i žrijebanje polufinalnih parova u kojima će se sastati: Manchester United - Hull City i Southampton - Liverpool. Mečevi su na rasporedu 10. i 11. januara naredne godine. Revanš  susreti će se igrati 23. januara.