NOGOMET

Ispovijest igrača Chapecoensea: Bolest me spriječila da uđem u avion

Alejandro Martinuccio izbjegao tragediju u Kolumbiji

A. S.

30.11.2016

Argentinac Alejandro Martinuccio (28), bivši igrač Coritibe, izbjegao je tragediju s igračima Chapecoensea u ranim jutarnjim satima, jer je bio povrijeđen. Igrač je u Santa Catarina nastavio liječenje kada je saznao da se avion sa saigračima srušio u Kolumbiji.

- Istina je da sam bio veoma bolestan. Vrlo sam tužna zbog svega ovoga. Osjećam duboku bol - rekao je veznjak za argentinski radio TN News.

On kaže da je s mnogim igračima imao odličan odnos.

- Bolno je kada se ujutro probudite i saznate da više njih nema. Još sam u šoku - dodao je Argentinac, jedini u ovom klubu. 

Martinuccio kaže da mu je prelijepo u Chapecoense, u kojem je prije nesreće planirao ostati još jednu sezonu.

- Sretan sam u Chapecoense, odlično su me primili. Sada zaista ne znam koliko ću ostati - dodao je Martinuccio.

Dotakao se i budućnosti. 

- Sada moramo razmišljati o našoj djeci. Ja ih imam troje. za moju porodicu bi bilo veoma teško da sam mogao biti u avionu. No, sada moramo imati svi snage i pomoći porodice onih igrača kojih više nema - kazao je Martinuccio. 

On i neki sportaši koji nisu bili u kombinaciji za finala Copa Sudamericana protiv Atletico Nacional u Medellin, dostupni su u Chapecoense da pomognu za sve što je potrebno.

Odbrambeni igrač Demerson također je jedan od igrača koji je izbjegao tragediju u Kolumbiji. On nije bio u avionu jer je trener Caio Junior donio odluku da mu nije potreban u meču protiv Atletica.