CRNA HRONIKA

Granična policija BiH: Zaplijenjeni marihuana i heroin

Saopćenje za javnost

Redakcija

30.11.2016

Službenici Jedinice granične policije Doljani jučer su od državljanina Italije M.G. (1966.) oduzeli 31,4 grama marihuane prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, državljanin Italije lišen je slobode i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Istog dana na MGP Gradiška prilikom izlaska iz BiH službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Granične policije BiH oduzeli su špricu napunjenu sa 100 mililitara heroina i pribor za konzumiranje pomenute droge.

Otkriveni su graničnom kontrolom bh. državljanina A.R. (1983.) u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo - Frankfurt.

Protiv A.R Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje jučer su spriječili D.B. (1986.), s područja Kosova, u ilegalnom prelasku državne granice. Osoba je otkrivena u blizini MGP Klobuk. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, uz prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predat je Službi za poslove sa strancima BiH, saopćila je GP BiH.