VIJESTI

"Avaz" saznaje: Uhapšen Damir Hadžić, bivši SDP-ov ministar i načelnik općine Novi Grad

U nastavku akcije "Blok"

M. AŠČIĆ

30.11.2016

U nastavku akcije "Blok" uhapšen je Damir Hadžić, bivši SDP-ov državni ministar prometa i komunikacija i nekadašnji načelnik općine Novi Grad.

Ovu informaciju je za "Avaz" potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

"Dnevni avaz" iz izvora bliskih istrazi saznaje da su u toku pretresi u općinama Stari i Novi Grad kao i više objekata na Dobrinji te porodična kuća u Faletićima na broju 92. Saznajemo da se očekuje da Hadžić bude priveden u prostorije SIPA-e gdje će biti obavljena kriminalistička obrada.

SIPA u saopćenju za medije navela je da su u nastavku operativne akcije kodnog naziva "Blok“ uhapšena još dva lica.

- Po naredbama Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i Obavještajno-bezbjednosne agencije danas  su nastavljene aktivnosti u predmetu "Blok“. U toku su pretresi objekata na tri lokacije i slobode su lišena dva lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela  zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba procjene i krivičnim djelom pomaganje.Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predata nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje - piše u saopćenju.