SPORT

OKBiH: Održana sjednica stručnog žirija za izbor sportiste godine

Manifestacija će biti održana 8. decembra

Fena

30.11.2016

Komisija  za vrhunski sport Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine koja je ujedno i Stručni žiri za manifestaciju „Izbor sportiste godine 2016.“ održala je prvu sjednicu na kojoj je detaljno razmatrala pristigle prijedloge strukovnih sportskih saveza BiH za ovogodišnje nagrade Olimpijskog komiteta.

Žiri, čiji je predsjednik višestruki olimpijac i džudo prvak Evrope Amel Mekić, sastavio je listu prijedloga po kategorijama za „Izbor sportiste godine 2016.“  koja će potom biti potvrđena od Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BIH.

Šesta  po redu Manifestacija "Izbor sportiste godine" u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, bit će održana 8. decembra.

Izbor će se vršiti u kategorijama: n ajbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki, najbolji mladi sportista u kategoriji juniora, najuspješniji sportski klub, najuspješnija reprezentacija Bosne i Hercegovine, najuspješniji trener, najbolja sportistkinja u seniorskoj konkurenciji, najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji i sportista godine.

Bit će dodijeljene i specijalne nagrade OK BiH: specijalna nagrada MOK-a, te nagrade sportskom radniku za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, promotorima sporta Bosne i Hercegovine, sportisti ili ekipi iz porodice neolimpijskih sportova, posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat, nagrada za podršku u radu OKBiH, nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti i za uspješan dugogodišnji trenerski rad, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.