CRNA HRONIKA

Nožem napao nevjenčanu suprugu u banjalučkoj bolnici

Drama na porodilištu

O. Ma.

30.11.2016

Tridesetjednogodišnji muškarac iz Jezera uhapšen je sinoć nakon što je u banjalučkom porodilištu nožem povrijedio 32-godišnju porodilju, s kojom živi u vanbračnoj zajednici.

Napad se dogodio oko 18.20 sati nakon što je nasilnik neprimjetno ušetao u porodilište Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i na očigled nekoliko svjedoka nasrnuo na porodilju.

Nesrećnoj djevojci nož je stavio pod vrat i vukao je po stepenicama bolnice, da bi je u jednom tretnutku posjekao nožem po ruci.

Očevici pričaju da je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo zavlada drama i panika. Medicinsko osoblje odmah je zaključalo sve odjele, a reagovalo je i obezbjeđenje koje je uspjelo da "najuri" nasilinika i izbaci ga iz zgrade, nakon čega je pobjegao.

Brzom intervencijom policije nasilnik je pronađen i uhapšen u Ulici 12 beba, odnosno u neposrednoj blizini zgrade u kojoj se nalazi porodilište.

Nakon što je primjetio policiju osumnjičeni je ponovo pokušao da pobjegne, ali je brzo sustignut i savladan. Tom prilikom kod njega je pronađen nož kojim je nasrnuo na porodilju, a potom je sproveden na dalju kriminalističku obradu.

O cijelom slučaju obaviješteno je Okružno javno tužilaštvu u Banjoj Luci koji je cijeli slučaj okvalifikovalo kao krivično djelo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, jer je napadač sa žrtvom živio u vanbračnoj zajednici.