SPORT

Održana sjednica Skupštine NK Čelik: Idući utorak se bira novi predsjednik Upravnog odbora

U dvorani za pres konferencije na istočnoj tribini stadiona Bilino polje

D. J.

29.11.2016

U dvorani za pres konferencije na istočnoj tribini stadiona Bilino polje, večeras je održana 3. sjednica Skupštine Nogometnog kluba „Čelik“ kojoj je prisustvovalo 25 delegata.

Nakon što je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice, odlučeno je da se primi k znanju izvještaj o radu kluba u 2016. godini čiji je izvjestilac bio vršilac dužnosti direktora kluba, Adnan Nuhagić.

Predsjednik Skupštine, Damir Bradarac rekao je da daje podršku istražnim organima koji su trenutno u klubu, te najavio je da će pružiti podršku prijedlogu novog statuta kluba koji su zajedno dali Neformalna grupe građana „Za Čelik“ i navijači.

Jedna od bitnijih odluka koja je donesena na sjednici je da se raspustio prethodni Komitet za hitnost. U novom sazivu u ovom organu kluba će osim Bradarca i Nuhagića biti i Munib Isaković. Također je članarina u Skupštini „podignuta“ sa 50 na 100 KM. Za naredni utorak, 6. decembar je zakazana nova sjednica na kojoj će se raspravljati o kandidatima za mjesto predsjednika Upravnog odbora. Svoje kandidature su večeras predali Ševko Adilović i Asim Demiri.