CRNA HRONIKA

Šok u Srpcu: Oca ubio traktor, sin od šoka izazvao saobraćajnu nesreću

Čupao panjeve od odsječenih stabala

Redakcija

29.11.2016

Novica Brkić (44) iz Srpca poginuo je jučer u prevrtanju traktora u selu Kaoci kod Srpca, a nakon što je saznao za tragediju njegov sin je doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je lakše povrijeđen.

Kako je potvrđeno u CJB Banjaluka tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 16 sati kada je Brkić uz pomoć traktora i vitla čupao panjeve od odsječenih stabala u blizini svoje kuće, piše srpskacafe.com.

U jednom trenutku traktorom se popeo na uzbrdicu pri čemu je došlo do prevrtanja radne mašine. Uslijed toga nesretni čovjek je ispao iz kabine, a traktor je pao na njega i nanio mu teške povrede. Nakon nesreće Brkić je prevezen u Dom zdravlja u Srpcu, gdje je podlegao ubrzo po prijemu.

– Uviđaj su izvršili policijski službenici PS Srbac koji su utvrdili da je riječ o nesretnom slučaju i da nema elemenata krivičnog djela – navode u CJB Banjaluka.

Iza Novice Brkića ostala su dva sina. Nezvanično jedan od sinova, nakon što je saznao za tragediju, krenuo prema selu da vidi šta se desilo s ocem. Uslijed šoka usput je automobilom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je lakše povriejđen.