AUTO-MOTO

Njemačka policija ima novu zvijer: Tunirani Mustang s gotovo 500 KS kao presretač pravit će probleme brojnim neodgovornim vozačima

U okviru nastavka kampanje Tune it!Safe!

(D. K.)

29.11.2016

Njemačka policija ima novu igračku - tunirani Ford Mustang V8, koji predstavlja nastavak kampanje Tune it!Safe!, u okviru koje se promoviše sigurnosno odgovoran tuning izveden u zakonskim okvirima. Stoga nema straha, tunirani Mustang je tu samo u svrhu promocije kampanje, dok će pravi presretači i dalje dolaziti iz ponude domaćih premium brandova.

njemacka-policija

Konkretni Mustang potpisuje Wolf Racing, njemački specijalista za Fordove. Nosi "Wolf Wide 5.0", a karakteriziraju ga specijalni 20-inčni točkovi s Hankook gumama, te revidirani ovjes. Atraktivniji vanjski dizajn uključuje detalje na odbojnicima, kao zadnji difuzor uz mesnatije pragove na boku. Tačka na "i" je sportski ispušni sistem. Naravno, policijska oprema se podrazumijeva.

Ojačan je i pogonski 5.0 V8, i to sa 310 kW/421 KS na 335 kW/455 KS. Brzinu od 100 km/h postiže za 4,3 sekundi, dok je maksimalna brzina 268 km/h.

njemacka-policija1

Proteklih godina ova je kampanja iznjedrila jednako atraktivna policijska vozila, od Corvette, pa sve do Mercedesove A klase u režiji Brabusa.