VIJESTI

Gdje će građani BiH za najluđu noć: Egzotične destinacije primamljive

Istanbul, Beč, Milano na ponudi za Novu godinu

A. TIRO

29.11.2016

Kako se približava Nova godina tako raste i interesovanje Bosanaca i Hercegovaca da provedu najluđu noć u nekoj od svjetskih metrolopola.

Bogata turistička ponuda, egzotične destinacije i jeftini aranžmani su itekako primamljivi, a i pored teške ekonomske situacije u zemlji, i dalje vlada veliko interesovanje za odlazak u neku prekomorsku destinaciju što nam je potvrđeno u turističkim agencijama.

Tako su za Avaz.ba iz Relax Toursa kazali da su rezervacije za Novu godinu počele odavno.

slavlje-istanbul-11

Istanbul uvijek primamljiv građanima BiH

- Kao i obično građani Bosne i Hercegovine su izuzetno zainteresovani za hit destinaciju Dubai. Također, Rim je izuzetno popularan. Zanimljiva tura jeste Ženeva i Beč, a kada su u pitanju ostale evropske destinacije tu svakako moramo navesti i Milano, Budimpeštu i Istanbul koji visoko kotiraju kod građana BiH kao moguća destinacija za provod Nove godine - kazali su nam iz Relax Toursa.

Kada je u pitanju provod najluđe noći, našim građanima je zanimljiv provod i na Jadranskoj obali.

Iz Sol Azura su nam kazali da je kao i svake godine građanima BiH zanimljiva standardna ponuda 17 destinacija.

- Izuzetno popularna destinacija za naše ljude jeste Sicilija, za koju vlada veliko interesovanje. Također, evropske destinacije, odnosno jeftiniji aranžmani idu bolje poput Beča, Venecije i Praga - kazali su nam iz ove turističke agencije.

venecija-1

Venecija

Također su nam kazali kako su u Bosni i Hercegovini izuzetno tražene olimpijske ljepotice, a posebno se to odnosi na Bjelašnicu i Jahorinu.

- Privatni smještaj je popunjen, ali ima još mjesta - kazali su nam.

Kada je u pitanju Fibala turistička agencija, građani se ovdje najviše interesuju za Dubai zbog odlične ponude.

austrija-1

Odmori u Austriji i Italiji

- Doček Nove godine u Dubaiju je hit među Bosancima i Hercegovcima. Također, tradicionalno imamo Istanbul, a pravimo i odmore u Austriji i Italiji - kazali su nam iz ove turističke agencije.

Kada je u pitanju region, najviše interesovanja ima za Dubrovnik, Split i Zadar.