BIZNIS

MEG Projekat šansa za ekonomski razvoj Bihaća

Razvojni program Ujedinjenih nacija

Fena

29.11.2016

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) polovinom ove godine započeo je realizaciju četverogodišnje faze Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) kojeg finanacira Vlada Švicarske, a Grad Bihać odabran je za jednu od 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave s kojima će MEG projekat raditi tokom četiri naredne godine.  

Tim povodom bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je s Goranom Štefatićem, MEG projektnim menadžerom i Vahidinom Ogreševićem uime UNDP ureda u Bihaću o planovima i obavezama koje stoje pred gradskom upravom kada je u pitanju projekat vrijedan skoro 12 miliona švicarskih franaka. 

Kako je istaknuto, konkretna podrška MEG projekta fokusirat će se na rad sa vijećima i rukovodstvima gradova, službama za ekonomski razvoj, okoliš, komunalne djelatnosti i finanacije i slučaju grada Bihaća sa JP Vodovod.

- Grad Bihać ima dobar imidž kada su u pitanju projekti koje realiziraju brojne međunarodne organizacije u našoj zemlji i biti ćemo kao lokalna jedinica spremni na ovaj projekat kakao bi smo iskoristili sve benefite koji dolaze sa ovako velikim projektom - istakao je Fazlić.

U narednom periodu Gradskoj upravi Bihaća biti će prezentirani rezultati ankete koja je realizirana u okviru MEG projekta, a riječ je o više od 400 anketiranih građana Bihaća koji su koristili usluge gradske uprave Bihaća i koji su potom ocijenili rad i odnos zaposlenika gradske uprave, saopćeno je danas iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.