KULTURA

Stoto izvođenje prestave "Dame biraju"

U režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra

Fena

29.11.2016

Predstava "Dame biraju", u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra, doživjet će svoje stoto izvođenje u četvrtak, 1. decembra, u Hrvatskom dom hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

U povodu mjeseca darivanja, predstava će biti odigrana u humanitarne svrhe, a sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran ženama oboljelim od karcinoma dojke, iz Udruge "Novi Pogled" Mostar, saopćeno je iz Altteatra.

- Sve te divne žene koje su najveći dio naše publike, ali i sve te divne žene u našim životima, podrška su bez koje ne bismo uspjeli. Želimo im se zahvaliti, jer su nas bodrile sve vrijeme. Osjetili smo da smo važni u njihovim životima, a ovom gestom želimo im reći da su i one važne u našim. I da smo tu da ih podržimo u svim njihovim borbama, a naročito u onim teškim, kao što je borba s bolešću - poručio je predsjednik Altteatra i producent predstave Slaven Vidak.

U predstavi igraju Enes Salković, Adnan Goro, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Dalibor Brkić, Damir Kustura te Amila Terzimehić i Nancy Abdel Sakhi, kao instruktorice plesa.