CRNA HRONIKA

Vučipolje kod Bugojna: U blizini pomoćnog objekta pronađena granata

Policijski službenici osigurali mjesto pronalaska

Az. M.

28.11.2016

U blizini pomoćnog objekta, prilikom njegovog čišćenja, vlasnika R.A., u mjestu Vučipolje, općina Bugojno, pronađena je jedna granata nepoznatog kalibra. Nakon što je prijavljeno PS Bugojno policijski službenici su osigurali mjesto pronalaska. Ekipa Civilne zaštite, je izišla na teren te na siguran način uklonila ovo eksplozivno sredstvo, čija vrsta i porijeklo na licu mjesta nije utvrđeno.

Iz MUP-a SBK uputili su apel građanima da bilo kakvo oružje ili eksplozivna sredstva koja posjeduju odmah predaju najbližoj policijskoj stanici, jer će na taj način izbjeći prekršajno ili krivično gonjenje, kako je to predviđeno Zakonom o nabavci, držanju i nošenju oružja Srednjobosanskog kantona.

granata-nepoznatog-kalibra-i-vrste

Ne zna se porijeklo i vrsta granate

Također, uputili su molbu građanima da ni u kom slučaju takvo oružje ili eksplozivna sredstva ne odbacuju u kontejnere za smeće i deponije smeća ili u korita rijeka, obližnje parkove i šume, jer se na taj način ugrožava sigurnost građana. Najjednostavniji način je da  se telefonom obavijesti policijska stanica i policijski službenici će doći na adresu i preuzeti oružje, bez bilo kakvih posljedica za građane- poručili sui z MUP-a SBK.