CRNA HRONIKA

GP BiH: Oduzeta krivotvorena vozačka, zaplijenjeno 1.377 kutija cigareta

Saopćenje za javnost

Redakcija

28.11.2016

Službenici PGP Višegrad jučer su od D. K. (1969.), koji je kontroliran prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, oduzeli krivotvorenu vozačku dozvolu BiH.

Protiv bh. državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranje isprave, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici Jedinice granične policije Hum, na području Tjentišta, spriječili su 26. novembra nezakonit promet 1.377 kutija cigareta "Marlboro" i "Manchester" bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene kontrolom Passata, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao M. J. (1961.), državljanin Bosne i Hercegovine. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj naredbi su cigarete privremeno oduzete.

Protiv M. J. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Istog dana, službenici JGP Orašje uhapsili su I. H. (1980.) jer ga je potraživao Općinski sud u Tešnju, zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Državljanin BiH je kontroliran pri izlasku iz BiH na MGP Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.