NOGOMET

Mourinhu prijeti suspenzija od dvije utakmice

Zbog isključenja na utakmici protiv West Hama

(D. K.)

28.11.2016

Treneru Manchester Uniteda Joseu Mourinhu prijeti suspenzija od dvije utakmice zbog isključenja na utakmici protiv West Hama.

Portugalca je sudija Jonathan Moss poslao na tribine nakon burne reakcije zbog žutog kartona pokazanog Paulu Pogbi. Mourinho je šutnuo flašicu sa vodom, a nakon utakmice nije htio pričati sa novinarima.

To je bio drugi put ovog mjeseca da Mourinho ima sukob sa sudijama, nakon što ga je i Mark Clattenburg udaljio sa klupe tokom susreta sa Burnleyem. Zbog toga nije mogao biti pored aut linije u susretu sa Swanseajem.

Također, kažnjen je sa 50.000 funti zbog komentara na račun sudije Anthonyja Taylora uoči utakmice Manchester United - Liverpool, piše Sportklub.

Nogometna asocijacija Engleske čeka izvještaj sudije Mossa kako bi odredila kaznu, ali s obzirom na ponovljene incidente, ovog puta se očekuju dvije utakmice zabrane vođenja ekipe.

Manchester United narednu utakmicu također igra protiv West Hama, u Liga kupu u srijedu, a sljedećeg vikenda gostuje Evertonu u Premier ligi.