CRNA HRONIKA

Policija identifikovala i uhapsila osobu koja je udarila ženu autom nakon saobraćajne nesreće

Brza intervencija pripadnika MUP-a USK

Al. Ti.

28.11.2016

Policijski službenici MUP-a USK uhapsili su žensku osobu inicijala J. S. koja je osumnjičena da je prije dva dana, nakon manje saobraćajne nesreće, pregazila 55-godišnju Kiru Schuster rođ. Durmić iz cazinskog naselja Krivaja, nakon čega je pobjegla sa lica mjesta, potvrdio je za Avaz.ba Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

Prema službenim podacima MUP-a USK nesreća je prijavljena u subotu 26. novembra u 06:40 sati.

"Prijavljeno je da je na lokalnom putu u mjestu Krivaja u općini Cazin došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali jedno nepoznato vozilo sa kojim je upravljala nepoznata osoba, koja je nakon saobraćajne nezgode sa vozilom napustila lice mjesta i vozilo marke Fiat Punto njemačkih registarskih oznaka sa kojim je upravljala S. K. (1961.) kći Huseina iz Cazina, gdje je i nastanjena u mjestu Krivaja, koja je zadobila povrede", kazao nam je Dželalagić.

Na lice mjesta je upućena patrola policije koja je zatekla Kiru Schuster, inače mještanku ove mjesne zajednice koja je živjela i radila u Njemačkoj, koja je imala vidne povrede.

"S. K. je nakon manje saobraćajne nesreće izašla iz svog vozila, kako bi fotografisala lice mjesta, nakon čega je ženska osoba sa nepoznatim vozilom crvene boje, u jednom momentu naglo krenula vozilom i istu udarila, a potom se udaljila u nepoznatom pravcu", pojasnio je Dželalagić.

Istog dana, nakon poduzetih operativnih radnji od strane policijskih službenika Policijske stanice Cazin, identifikovan je i pronađen nepoznati vozač, tj. vozačica.

"Radi se o osobi inicijala J. S. (1988.) kći Mumina, nastanjena u mjestu Donja Koprivna u općini Cazin, koja je lišena slobode, te je nad istom zavedena kriminalistička obrada. Također pronađeno je i privremeno izuzeto vozilo marke "VW Golf", bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, sa kojim je J.S. upravljala, a na kojem su bila vidljiva oštećenja, te će isto biti predmet vještačenja", rekao je Dželalagić.

Također nam je potvređno da se radi o 28-godšnjoj Selmi Jonuzović iz Cazina

Nakon kriminalističke istrage, protiv osobe J. S. Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću bit će podnesen izvještaj o počinjeno krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH "Teška krivična djela protiv ugrožavanja javnog prometa" i iz člana 337. KZ F BiH "Neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi".