REGION

Misteriozna smrt šokirala Srbiju: Šta se desilo sa genijem iz Loznice?

Uroš Milanović oduzeo sebi život

Redakcija

27.11.2016

Uroš je bio miran, ispravan, bio je genije. Osim što je u tom smislu bio poseban, ni po čemu drugom se nije izdvajao. Nikad ne bih pomislio da će se ubiti.

Ovo je jučer za "Blic" rekao jedan od prijatelja Uroša Milanovića (25), koji se prije tri dana ubio skokom sa litice na planini Gučevo.

- Pisao je knjige, bio je posvećen nauci. Dečko na mjestu, okružen prijateljima. Vidio sam njegovo oproštajno pismo u kojem ne postoji nijedan konkretan nerješiv životni problem zbog kojeg bi digao ruku na sebe. Ali vjerovao je u život posle smrti - povjerava nam Urošev prijatelj.

Nesretni mladić je sa sestrom živeo u Krnjači, a njegov prijatelj kaže da je sve pažljivo isplanirao i da samoubistvo nije posljedica afekta.

- Roditeljima je javio gde je USB sa podacima, a tu je pisalo kome od prijatelja da pošalju njegove knjige. Oproštajno pismo je poslao drugu poštom. Sve je isplanirao, nije bilo šanse da ne realizuje ono što je zamislio. Jako tužno, svi smo u šoku - kaže prijatelj.

Prema nepotvrđenim informacijama, Milanović je autobusom iz Beograda došao do Banje Koviljače, ali se nije javio roditeljima koji žive u Loznici. Ubio se na mjestu gde je odlazio kada je dolazio u zavičaj na odmor. Zamjenik višeg javnog tužioca Vera Pajdić je izjavila da je mladić pokušao samoubistvo vješanjem jer je u blizini pronađen kabl, a kad nije uspio, odlučio se da skoči sa litice.

Milanović je juče sahranjen na lozničkom groblju.

Njegovo tijelo iz bolničke kapele preuzeo je otac Dragan, a pogrebnim vozilom prebačen je do vječne kuće. Veliki broj Lozničana oprostio se od mladića koji je važio za uzornog đaka, uspješnog studenta i stručnjaka za informacione tehnologije, a posljednji pozdrav minutom šutnje bivšem učeniku uputio je kolektiv OŠ „Kadinjača“, na početku programa povodom obilježvanja Dana škole.

Kako je dan ranije potvrđeno iz Višeg tužilaštva u Šapcu, mladić je prije skoka pokušao da se objesi, na šta je ukazivalo pronađeno pokidano uže, a pošto u tome nije uspio, odlučio se za tragičan skok. Mladić je živio u Beogradu i radio kao inženjer u Opštini Stari grad. Bio je član Demokratske stranke, a 2011. godine pobjedio je na takmičenju u besjedništvu, posvećenom Zoranu Đinđiću, koji mu je bio jedan od idola.