VIJESTI

Stanje na putevima: Gusta magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Informativni centar BIHAMK-a

Mi. K.

27.11.2016

Gusta magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozačima skreće pažnja na pojačan oprez.

Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Tarčin-Zenica i Zvirovići-Bijača, magistralne puteve: M-5 Kaonik-Vitez-Travnik, M-5 Blažuj-Kiseljak-Kaonik, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-15 Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, M-14.2 Bosansko Grahovo-Drvar, kao i puteve na području Sarajeva, Tuzle i Mostara.  Kolovoz je mokar ili vlažan, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je iz Infomrativnog centra BIHAMK-a.

Podsjećamo da je bez obzira na vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozače upozoravamo na svakodnevne gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.