OSTALI SPORTOVI

Tuzlaci se uključili u borbu za jesenjeg prvaka

Derbi 10. kola

H. ČALIĆ

27.11.2016

Sinoć je u prepunoj dvorani “Luke”u Gračanici u derbiju kola Prve rukometne lige, Sloboda Solana iz Tuzle zasluženo savladala Gračanicu, kandidata za Premijer ligu BiH rezultatom 23:24.

Ovo je Gračanici bio prvi poraz, kolo prije kraja jesenje polusezone  i svima je teško pao, jer se očekivala sigurna pobjeda i tri nova boda, te titula jesnjeg prvaka.

camdzic-postizegol-za-slobodu

Gračanica je u jednom periodu utakmice imala i četiri gola u plusu, onda su uslijedile greške, a Sloboda je ubacila u veću brzinu i na kraju slavila. Radost je podijeljena na  navijačima koji su iz Tuzle doputovali u Gračanicu.

- Čestitam svojim igračima, publici i svima. Gračanica nas je potcijenila, jer do ove pobjede mi nismo bili u kombinaciji za prvo mjesto. Sada jesmo igramo opušteno i u posljednjem kolu dočekujemo ekipu Kaknja, koja također računa na prvo mjesto. Ako poobijedimo Kakanjce, mi smo prvaci jeseni. I dalje tvrdim, Gračanica je najozbiljniji kandidat za viši rang - kazao je trener Slooboda Solane Mirza Bulić.

Trener domaćih, Mirsad Gopo razočaran igrom svojih momaka, rekao je da su olako ispustili pobjedu kod 4 gola razlike, da su se ispromašivali, ali ima još da se igra.

Najviše golova u pobjedničkoj ekipi postigao je Alen Brčaninović, a 8 golova kod domaćih postigao je Haris Bašić.