VIJESTI

KUD "Saobraćajac" priredio koncert povodom Dana državnosti BiH

Povodom velikog praznika

Fena

26.11.2016

Tradicionalni koncert koji Kulturno umjetničko društvo (KUD) "Saobraćajac" organizira svake godine povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održan je večeras u Sarajevu.

Predsjednik KUD-a "Saobraćajac" Mirza Sulejmanović kazao je da je ovaj koncert za njih jedan od najvažnijih događaja jer ovo društvo njeguje državotvorne vrijednosti i sve ono što država BiH jeste.

- Posebno smo ponosni što smo uspjeli organizirati ovakav zahtjevan koncert - istakao je Sulejmanović.

Dodao je da je osim Dana državnosti BiH, povod organiziranja koncerta i 51. godišnjica osnivanja KUD-a "Saobraćajac", koje je formirano 1965. godine u okviru GRAS-a.

Program koncerta uključuje nastupe pet kulturnih društava, a u odnosu na prošlu godinu, ovogodišnji program je, kaže, još bolji i ambiciozniji.

Osim "Saobraćajca" koji je organizator i domaćin, nastupili su i KUD "Proleter" iz Sarajeva, zatim Gradski Folklorni ansambl "Bugojno" te KUD "Puračić" iz istoimenog mjesta kod Lukavca, a kako je naglasio, posebno su ponosni na dolazak KUD-a "Dalmacija" iz Splita.

Osim tradicionalnih igara koje su pripremile kulturno-umjetnička društva, ljubitelji dobre sevdah muzike uživali su u pjesama Latifa Močevića, Vanese Bronje, Berine Kadić i Nadine Imamović.