NOGOMET

Džeko: Pjanićevi golovi me ne raduju, a Lulića na terenu ne poznajem

Kapiten bh. reprezentacije u odličnoj formi

Redakcija

26.11.2016

Edin Džeko sve više podsjeća na onog "starog sebe". Mnogi navijači su se ove sezone prisjetili njegovih sjajnih partija iz vremena dok je igrao u Wolfsburgu, ali i u Manchesteru.

Kapiten bh. reprezentacije je sjajno otvorio sezonu, a za Romu je već postigao 15 golova u svim takmičenjima. Sve je kulminiralo ove sedmice kada je u Evropa ligu na utakmici protiv Viktorije iz Plzena postigao hat-trick. 

- Zaostajemo sedam bodova, ali još je 25 kola preostalo. Ništa nije gotovo. Već sam jednom s Cityjem osvojio naslov kada smo bili otpisani - rekao je Džeko talijanskim novinarima govoreći o šansama Vučice za osvajanje titule.

- Trebalo mi je da malo više za privikavanje nego što sam mislio, ali sada je sve u redu. Privikao sam se na Romu i oni na mene. Naučio sam mnogo u Serie A, upoznao protivničke igrače, stadione, klubove. Vidi se to na terenu - otkrio je Džeko za talijanske medije.

U decembru Romu čekaju dva derbija, protiv Lazija i Juventusa, a Džeko će igrati protiv saigrača iz reprezentacije Senada Lulića i Miralema Pjanića.

- Lulić mi je dugogodišnji prijatelj, ali na terenu se nećemo poznavati. Znam da Romi treba pobjeda protiv Lazija i ja ću sve napraviti da dođemo do tri boda. Isto vrijedi i za Pjanića i utakmicu protiv Juventusa. Njegovim golovima za Juventus se ne radujem, ali dobro. Čovjek radi svoj posao, profesionalac je.

Najbolji strijelac BiH svih vremena je za talijanske novinare uporedio atmosferu na utakmicama u Italiji sa onom u Engleskoj i Njemačkoj.

- Tamo su puniji stadioni, bez obzira ko igra i u kakvoj formi. U Italiji je uvijek pun stadion Juventusa, a to je ono što nama treba. Volio bih da je na našim utakmicama više ljudi jer se ima šta vidjeti. Vidjeli ste gol Perottija protiv Plzena. Fudbal se igra zbog navijača - zaključio je Džeko.