VIJESTI

Pula je bio trener i pedagog, bit će vječno u našim srcima!

Na vijest o smrti istaknutog sportskog radnika Dževada Pulića

E. D.

27.11.2016

Vijest o smrti istaknutog sarajevskog sportskog radnika Dževada Pulića Pule, koji je umro u srijedu u 59. godini, iznenadila je mnoge njegove prijatelje i sve koji su poznavali ovog velikog sportistu. 

Pulin prijatelj još iz djetinjstva Predrag Pašić Paja u izjavi za naš list kaže da je imao veliku sreću i zadovoljstvo imati takvog druga od ranog djetinjstva. 

- Rođeni smo u istom kraju na Koševu, igrali smo se kao djeca zajedno lopte, išli skupa u školu. Velika mi je čast bila imati takvog prijatelja. Pula je bio veliki čovjek. Od svih trenera Pula je možda ostavio i najveći trag u ''Bubamari''. Sva djeca su ga voljela jer, osim toga što je bio stručnjak, bio je i pedagog. Pula će biti vječno u našim srcima - kaže Paja.

predrag-pasic

Pašić: Išli skupa u školu

Dževad Pulić ostavio je neizbrisiv trag u fudbalu. Igrao je za fudbalske klubove Sarajevo, Unis, Iskra i Vrbanjuša, a ostat će upamćen i po tome što je u isto vrijeme igrao i fudbal i košarku u KK Bosna. 

Oni koji su ga poznavali kažu da je volio druženje, a najviše svoju djecu i Fudbalsku školu "Bubamara", u kojoj je radio posljednjih 20 godina i s kojom je osvajao brojne evropske turnire.