OSTALI SPORTOVI

Solari večeras na velikom iskušenju u Gračanici

Derbi 10. kola

(Fena)

26.11.2016

Večerašnji duel prošlogodišnjih premijerligaša, rukometaša Gračanice i tuzlanske Sloboda Solane, izaziva veliko zanimanje, jer se radi o derbiju 10. kola sjeverne grupe Prve lige Federacije BiH i duelu ekipa koje pretenduju na brzi povratak u bh. rukometnu elitu.

Ekipa Gračanice u devet prethodnih kola, odnosno, u osam odigranih utakmica, ostvarila je sve pobjede, dok su Solari doživjeli jedan poraz. 

U konkurenciji za naslov prvaka još je jedino ekipa Kaknja koja je jedini, minimalni poraz do sada doživjela u Gračanici.

- Večerašnji suparnik dosta je iskusnija ekipa od naše. Zadržali su dosta igrača iz prošle sezone, dok smo mi ekipa s dosta mladih i neiskusnih, ali borbenih igrača koji se žele dokazati. Domaćin je favorit, a nama bi uspjeh bio i jedan bod. Naravno, ako nam se ukaže prilika, pokušat ćemo iznenaditi Gračanlije - kaže Amar Husejnović, jedan od iskusnijih u ekipi Sloboda Solane. 

Tuzlaci se nadaju da bi ih jedan bod vratio u konkurenciju za naslov prvaka. U idućem kolu dočekuju Kakanj i pobjedom bi zadržali priključak za Gračanicom koja u drugom dijelu ima teži raspored, jer ide u goste glavnim konkurentima za visoki plasman. 

- Sigurno je da se nećemo predati bez "ispaljenog metka“, tim prije što večeras igramo u kompletnom sastavu, s prvim strijelcem Alenom Brčaninovićem - najavio je Husejnović. 

Utakmica Gračanica - Sloboda Solana igra se večeras u dvorani "Luke“ od 19 sati.