VIJESTI

Otvoren počasni konzulat Bosne i Hercegovine na Šri Lanci

U glavnom gradu Colombo

Fena

26.11.2016

U Colombu, glavnom gradu Republike Šri Lanke, u četvrtak je otvoren počasni konzulat Bosne i Hercegovine.

Tim povodom održana je prigodna svečanost kojoj su nazočili ministar vanjskih poslova Šri Lanke Mangala Samarawera, ministar financija Ravi Karunanayake, ministar turizma John Amaratunga, članovi diplomatskog kora, veliki broj uglednih poslovnih ljudi, predstavnika medija i javnog života Colomba.

Istaknuti bizinismen u oblasti softverske industrije, obrazovanja i građevinske infrastrukture Jit Warnakulasuriya obavljat će dužnost počasnog konzula.

Veleposlanik Sabit Subašić, obraćajući se prisutnima, naglasio da pred konzulatom i počasnim konzulom stoje veliki izazovi i mogućnosti, dodavši kako je Warnakulasuriya, sa svojim ukupnim poslovnim kapacitetima i utjecajem, prava osobe na pravom mjestu.

- Uvjeren sam da je BiH otvaranjem počasnog konzulata dobila svoju instituciju koja će uspjeti zadovoljavati naše interese posebno u ekonomskoj sferi - naglasio je veleposlanik Subašić i dodao da Sri Lanka i BiH imaju mnogo zajedničkog te da obje zemlje zbog svojih prirodnih ljepota i kulturno povijesnih vrijednosti imaju svijetlu budućnost, kako u turizmu tako i u mnogim drugim oblastima.