LIFESTYLE

Nakon burne noći zagrebačkog poduzetnika ucjenjivali: Plati ili ćemo objaviti snimak tvog seksa sa prostitukom

Umalo skupo platio

Redakcija

25.11.2016

Jednu prolaznu seksualnu aferu s lokalnom prostitutkom uspješan zagrebački poduzetnik umalo je skupo platio.

I to doslovno, jer ga je djevojka s kojom je proveo intimne trenutke ucjenjivala javnim objavljivanjem snimka njihovog seksa. Iznos koji je tražila iznosio je vrtoglavih 50 hiljada kuna.

Sve je započelo još u oktobru 2005. godine kada je poduzetnik koristio seksualne usluge Nikoline S., a ona je, očito planirajući da ga time kasnije ucjenjuje njihov odnos snimila. I doista, ubrzo je poduzetniku stigla poruka: “Plati 50 hiljada kuna za seks koji si imao sa mnom”.

No, nakon što joj je odgovorio da joj više ništa nije dužan dobio je poruku koja mu se mnogo manje svidjela: “Mogao bi zbog toga imati problema”.

Nakon što se i na to oglušio Nikolina je u svoj pakleni plan uvukla i svog tadašnjeg dečka, dubrovačkog taksista Romana P.

"Ovaj ne želi platiti, trebalo bi mu zaprijetiti", tražila je od Romana. On je pak za prijetnje poduzetniku angažirao svog prijatelja Ivicu V. Ovaj je tada počeo poduzetniku slati prijeteće poruke uvjeravajući da ga da će, ako ne plati traženih 50 hiljada kuna, snimak njegova seksa s Nikolinom biti javno objavljena.

Iako se ozbiljno uznemirio zbog mogućnosti da snimka doista ugleda svjetlo dana, poduzetnik je odlučio sve prijaviti policiji. U dogovoru s policijskim inspektorima, ucjeniteljima je organizirana klopka.

Naime, poduzetnik je Ivici V. javio da pristaje platiti 50 hiljada kuna. Dogovorili su sastanak 7. novembra u zagrebačkom hotelu "Sheraton". Ništa ne sluteći Ivica V. došao je po novac, no umjesto omotnice s 50 hiljada dočekao ga je tek višestruko manji iznos. Poduzetnik mu je spakirao 500 označenih kuna, a čim je preuzeo novac ucjenitelj se našao u rukama policije. Ubrzo su uhapšeni i Nikolina S. i taksist.

Dugogodišnji sudski proces u kojem je u nekoliko navrata već donošena presuda, ali su je viši sudovi ukidali, dobio je svoj novi pravorijek. Troje iznuditelja kažnjeno je uvjetno. Nikolina S. i Romano P. dobili su osam mjeseci zatvora i uvjetno tri godine, dok je Ivici S. izrečena godina dana zatvora uvjetno na tri godine.