LIFESTYLE

Bezobrazno bogati tinejdžeri iz Teherana šokiraju svijet: Ovo su stvari koje ne želite da znate o Iranu (FOTO)

Razuzdane zabave, bijesni auti i zabranjeni poroci

Redakcija

24.11.2016

Dok gledate njihov Instagram profil, pomislit ćete da ovi tinejdžeri vjerojatno žive na Beverly Hillsu i teško ćete povjerovati da bogati mladići i djevojke koji se na društvenim mrežama hvale svojim luksuznim životima zapravo dolaze iz Teherana.

Jedan profil na Instagramu privukao je pažnju širom svijeta, jer otkriva kako neki žive u notorno strogoj Republici Iran.

U opisu stranice koja ima više od 114.000 pratitelja stoji kako prikazuje 'stvari koje ne žele da vidite o Iranu'.

tehran

A prikazuje upravo ono što voli i u čemu uživa sav zapadni svijet: lijepe žene u bikiniju koje puše nargilu, dok druge nose svečane haljine i poziraju ispred velepnih vila. Na neki fotografijama mladi tulumare kraj bazena, ispijaju šampanjac i voze bijesne automobile koji vrijede stotine hiljada dolara.

Inspiraciju su našli u vrlo popularnom profilu 'Rich Kids Of Instagram' koji prikazuje kako u životu uživaju izrazito bogati mladi ljudi, većinom iz Europe i SAD-a.

Kada su ih novinari MailOnlinea kontaktirali, vlasnici profila kazali su kako žele ostati anonimni, ali kako su objavljene fotografije na kojima piju alkohol u kupaćim kostimima snimljene izvan Irana. Tvrde također kako samo žele poslati pozitivnu sliku o Iranu u svijet i kako su frustrirani jer ih mediji deklariraju kao teroriste, što smatraju vrlo uvredljivim. Vlasnici profila inzistiraju kako iranski bogataši vole i Židove i kršćane, koje god da su rase.

tehran3

Ovaj profil na Instagramu izazvao je kontroverzu još u oktobru 2014. kada je odjednom prestao s objavljivanjem fotografija, a proširile su se glasine kako je iranska vlada ugasila račun.

Ipak, vlasnici profila su to porekli i kada je profil ponovno otvoren, napisali su:

- Nismo imali nikakvih loših namjera i nemamo ništa protiv nikoga. Samo želimo pokazati luksuznu stranu Teherana svijetu. Sve što radimo jest objavljujemo fotografije na Instagramu. Volimo našu državu i kao bilo koja druga država na svijetu, i mi imamo bogate i manje bogate stanovnike. Neki bogati u Iranu dolaze iz bogatih porodica koje već generacijama imaju puno novaca. Drugi su pak svoje bogatstvo stekli teškim radom.

tehran5

Vlasnici profila brane luksuzne živote koje ti mladi ljudi žive i insistiraju na tome da njihovi roditelji pomažu u razvitku države.

- Ono što vi ne vidite ili ne čujete jest da roditelji 'Bogatih klinaca iz Teherana' pomažu i pružaju poslove Irancima te donose prihod državi. Oni su vlasnici tvornica i biznismeni koji pomažu zemlji - kazali su.