LIFESTYLE

Panika na Floridi: Vatrene kugle na nebu, počela NLO invazija!

Jako svjetlo izazvalo veliku pometnju među lokalnim stanovništvom

Redakcija

24.11.2016

Uplašeni stanovnici zapadne obale Floride u napadima panike masovno su pozivali policiju zbog misteriozne svjetleće kugle koja se pojavila na noćnom nebu, postavljajući pitanje da li se radi o invaziji vanzemaljaca.

Ispostavilo se da je vatrena lopta zapravo mali meteor, kako su saopštile vlasti. Više od 150 ljudi koji su primijetili neobičnu pojavu prijavilo je ovaj slučaj policiji, saopštilo je Američko udruženje za proučavanje meteora.

Snimak padajuće svjetleće kugle zabilježile su i kamere instalirane u policijskom automobilu, a pripadnici policije su video komentarisali riječima: "Bar smo sigurni da dolazimo u miru".

Meteor veličine bejzbol loptice je ušao u Zemljinu atmosferu u ponedjeljak u 23.18 sati pri čemu se kretao brzinom od 65.000 kilometara na sat, izvijestili su centra NASA koji.

Svjetlosni efekat koji je bio izuzetno jak nastao je sagorijevanjem leda i karbon-dioksida koji je kulminirao eksplozijom koja je uslovila raspad meteora. Na hiljade sličnih meteora sagori u Zemljinoj atmosferi svake godine.