BIH

Radončić: Postigli smo visok stepen saglasnosti u vezi akciza i budžeta

Predsjednik SBB-a nakon sastanka u Predsjedništvu BiH

E. Ma.

24.11.2016

U zgradi Predsjedništva BiH održan je redovni sastanak koalicionih partnera na državnom nivou. Sastanku su prisustvovali lider SDA Bakir Izetbegović, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić,lider HDZ-a Dragan Čović, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović te Vjekoslav Bevanda, ministar finansija.

Nakon sastanak prvi se novinarima obratio Fahrudin Radončić koji je kazao da je su lideri imali konstruktivni radni ručak.

- Najviše smo razgovarali o akcizama na naftu i naftne derivate i o pitanju budžeta. Mislim da smo postigli jednu iznimno visoku saglasnost i da će u tom smislu stvari ići u najboljem redu - kazao je Radončić

Na pitanje novinara kako komentira izjavu Mladena Ivanića da je usvajanje budžeta uvjetovano izdvajanjem novca za gradnju graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija, Radončić je kazao:

- Ne znam šta je rekao gospodin Ivanić. Mislim da smo danas postigli vrlo, vrlo visok stepen saglasnosti i da će budžet biti usvojen na najbrži mogući način - naveo je Radončić.

(Video: E. Maslo)