BIH

Zenica: Položen kamen temeljac za izgradnju kompleksa MUP-a ZDK (FOTO)

Projekt vrijedan 6,3 miliona KM

D. PAŠALIĆ

24.11.2016

U Lukovom Polju kod Zenice danas je upriličena svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju kompleksa Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Radi se o kompleksu koji će se nalaziti na površini oko 6.000 m2, a čija vrijednost iznosi 6,3 miliona maraka.

Moderan kompleks sadržavat će poligon za taktičku obuku sa tornjem za alpinizam, poligon za obuku sa preprekama, streljana, teretana, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku obuku policijskih službenika.

Prema riječima Semira Šuta, policijskog komesara, ova investicija jača dostojanstvo, ponos i motivaciju svim uposlenima u MUP-u ZDK.

Radi se o najznačajnijem projektu za policiju u BiH tokom posljednjih 50 godina, koja nas obavezuje na zalaganje i postizanje što boljih rezultata - rekao je Šut.

Premijer u Vladi ZDK, Miralem Galijašević, istakao je kako je Vlada ZDK zauzela čvrst stav da se policiji moraju obezbijediti što bolji uslovi za rad.

Svjesni smo uslova u kojima su do sada radili pripadnici Specijalne jedinice. Nova zgrada, čijem ozvaničenju radova svjedočimo danas, predstavlja nagradu za uspjehe koje nižu u proteklom periodu - rekao je Galijašević.

Ministar unutrašnjih poslova, Nikola Arsenić (SBB), na prigodnoj svečanosti kazao je da se radi o dugogodišnjoj potrebi koju uz zalaganje MUP-a na čelu sa komesarom Šutom i u saradnji s Gradskom upravom i Vladom ZDK uspješno realizuju.

Nakon prigodnog programa i govora, uslijedilo je svečano polaganje kamena temeljca kojeg su položili komesar Šut, ministar Arsenić i premijer Galijašević.