KOŠARKA

Jovanović: Zadovoljan sam kvalifikacijama, bit će mi drago ako ostanem selektor

Nakon meča protiv Izraela

(Fena)

23.11.2016

Najbolje košarkašice Bosne i Hercegovine poražene su od Izraela u posljednjem meču kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2017, a selektor BiH Goran Jovanović rezimirao je kvalifikacioni ciklus i naglasio da nije nezadovoljan rezultatima naše selekcije, ali da je konačni plasman u grupi mogao biti bolji.

- Bio bih prezadovoljan da smo danas pobijedili, ali nisam ni ovako razočaran. Odigrali smo četiri sjajne utakmice, a neke smo izgubili u posljednjim minutama s malom razlikom. Ova reprezentacije u budućnosti može igrati mnogo bolje. Košarkašicama BiH je ovo bilo veliko iskustvo, za šest do osam godina one mogu praviti velike rezultate - izjavio je Jovanović nakon meča. 

Smatra da je za pobjedu protiv agresivne i fizički moćne selekcije Izraela njegovim košarkašicama nedostajalo snage u posljednjoj četvrtini susreta.

- Igrali smo odlično do 25 minuta susreta, a onda smo posustali što je Izrael znao iskoristiti. Nestali nam je snage i koncentracije, što je uzrokovalo veliki pad u igri i na kraju poraz - objasnio je selektor. 

Jovanovića u narednom periodu očekuju pregovori s čelnicima Košarkaškog saveza BiH o eventualnom nastavku saradnje.

- Rukovodstvo u Savezu se promijenilo, a na novim ljudima je da odluče da li su zadovoljni mojim radom. Mislim da sam donio određeni sistem rada u ovu ekipu i postavio neke smjernice. Ako produžimo saradnju bit će mi drago, ako ne, želim narednom selektoru puno sreće - zaključio je Jovanović.