BIH

Na granici BiH oduzeto sedam falsificiranih dokumenata

Granična policija zaustavila državljanina Republike Hrvatske

Redakcija

23.11.2016

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Granične policije BiH, u utorak su otkrili šest falsificiranih dokumenata na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine.

Kod državljanina Republike Hrvatske i BiH J.B. (1990.) otkrivene su putna isprava, osobna iskaznica i vozačka dozvola Republike Francuske, dvije vozačke dozvole Hrvatske i vozačka dozvola BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Dokumenti su privremeno oduzeti, a Okružnom tužiteljstvu u Banja Luci protiv J.B. bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo falsificiranja isprava.

Istog dana pri ulasku u BiH na MGP Šamac službenici Jedinice granične policije Orašje privremeno su oduzeli falsificiranu vozačku dozvolu Švicarske koju je dao na uvid državljanin Hrvatske S.G. (1980.) prilikom granične kontrole.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva Posavske županije, prema čijem nalogu je S.G. lišen slobode. U toku je daljnji rad na tom slučaju, navodi se u saopćenju.