REGION

Zukorlić želi da bude predsjednik Srbije

Bivši sandžački muftija i lider BDZ-a

(E. Ma.)

23.11.2016

Bivši sandžački muftija i lider BDZ-a Muamer Zukorlić otkrio je da postoje ozbiljne šanse da se i on kandidira na predsjedničkim izborima u Srbiji, piše "Alo".

- Predsjednički izbori su veoma važni za svakog ozbiljnog političara i svaku ozbiljnu političku stranku, tako da je bitno da svaka ozbiljna stranka ima svog kandidata, baš zato ću u BDZ-u sa svojim saradnicima ozbiljno razmotriti mogućnost da se kandidiram, što će biti odlučeno shodno interesima i naroda iz kojeg dolazim, i našeg biračkog tijela. Bit će uzete u obzir i druge okolnosti, pa u slučaju postojanja nekog drugog kandidata iz Sandžaka, šanse da ja budem kandidat bit će stoprocentne. Naravno, u drugom slučaju također su šanse ozbiljne, ali ću konačnu odluku donijeti neposredno prije izbora - kaže Zukorlić.

Objašnjava da kada kaže "nekog drugog kandidata“, misli i na Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

- Ali prije svega na Ljaića, koji je najavio kandidaturu. Ne znam da li će istrajati u toj odluci, ali lično mislim da njegova kandidatura ima za cilj da prosto poveća taj neki trgovački kapital sa nekim kandidatima jer cjelokupna njegova politika do sada bila je bazirana na tome da napravi neku političku predstavu na osnovu koje će kazati: „Ja vrijedim toliko procenata, ako hoćete da me imate, dajte mi to, to i to - smatra Zukorlić.

Na pitanje da li bi obje kandidature konačno pokazale koga i koliko podržavaju birači u Sandžaku, on odgovara: 

- Relativno da, ali kao i dosad, i tada bismo bili neravnopravni kandidati, s obzirom na to da je on u izvršnoj vlasti, ni u jednom dijelu Sandžaka, osim u Prijepolju, moja partija ne učestvuje u lokalnoj vlasti - rekao je lider BDZ-a.