LIFESTYLE

Samsung tvrdi da Galaxy S7 nema problema s baterijom

Oglasila se korejska kompanija

(D. K.)

22.11.2016

Nakon brojnih prijava o pregrijavanju i eksplozijama Samsungovog pametnog telefona Galaxy S7, iz ove korejske kompanije tvrde da nema razloga za brigu.

U saopćenju se navodi da nisu zabilježeni unutrašnji kvarovi baterija Samsunga Galaxy S7, ali da su registrovana vanjska oštećenja.

"Samsung stoji iza kvaliteta i sigurnosti i među 10 miliona uređaja u SAD-u nije bilo potvrđenih slučajeva kvara baterije. Međutim, ustanovili smo brojna vanjska oštećenja. Sve dok Samsung nije u mogućnosti da pregleda uređaj, nemoguće je utvrditi pravi uzrok bilo kakvog incidenta", navodi se u saopćenju.

Muškarac iz Winnipega prošle sedmice je za CTV News kazao da je Galaxy S7 počeo da mu se zagrijava u džepu i da je eksplodirao čim ga je izvadio. 

Galaxy S7 i Edge telefoni su već duže vrijeme na tržištu i šanse da neki od tih telefona imaju ozbiljne probleme sa baterijom su prilično male, prenosi cdm.me.

Podsjećamo, problemi sa baterijom Note7 telefona pojavili su se već nakon nekoliko mjeseci, a iako su iz Samsunga objavili izvinjenje, nisu navedeni uzroci problema, ali je istaknuto da će provesti pažljivu istragu.