GLOBUS

Nakon Berlinskog stiže i Minhenski: Nijemci grade zid kako bi se odbranili od migranata! (VIDEO)

U mihnenskom naselju Neuperlach - Jug

Redakcija

22.11.2016

U predgrađu Minhena gradi se zid kojim bi se lokalno stanovništvo ogradilo od kampa predviđenog za smještaj migranata, prenosi Dailymail.

Riječ je o zidu dužine oko 100 metara i skoro četiri metra visine, u mihnenskom naselju Neuperlach - Jug.

Kritičari su saglasni, sve ih to podsjeća na Berlinski zid. U kampu bi inače smještaj trebalo pronaći oko 160 mladih azilanata bez pratnje odraslih.

Lokalno stanovništvo, koje je inače za izgradnju zida tražilo dozvolu suda, smatra da bi vrijednost njihovih nekretnina pala ako se ne bi na ovaj način 'zaštitili' i 'ogradili'. Guido Bucholtz, zamjenik šefa općine rekao je da se preplašio kada je prvi put vidio 'tog monstruma'. Isto tako navodi kako je zid ipak previsok, jer su slične strukture koje odvajaju migrantske kampove visoke po svega nekoliko metara.

Lokalno stanovništvo boji se buke kao i ponašanja pridošlica. Oni dodaju i kako ih ne zanima kako zid izgleda, već samo žele da ih odvoji od mladih migranta, sa kojima je stanovništvo drugih njemačkih gradova često dolazilo u sukob. Sudac koji je dao 'zeleno svjetlo' za podizanje zida kazao je i kako ga migranti ni pod razno ne bi smjeli koristiti za fudbal ili neku drugu vrstu zabave, javlja Slobodna Dalmacija.