LIFESTYLE

Nova evolucija u BiH: I živi sretno nezaposlen do kraja života u staračkom domu

Autor:Osman DŽIHO

22.11.2016

Od države smo napravili fabriku za proizvodnju dijaspore. Izvoz ljudi nam ide odlično. Dok svijet uvozi našu pamet, mi uvozmo njihovu telad zamrznutu prije 50 godina.

Najviši vrh naše zemlje više nije na planini već na kamatama kod Svjetske banke i MMF-a.

Od svih naših uspjeha najveći uspjeh nam je neuspjeh.

U BiH se više nikom ne diže. Tj. ništa osim kredita.

BiH je zemlja u kojoj najmanje plaću novorođenčad  - samo 0,2 %, a sav ostali plač dolazi od konstitutivnih naroda.

A tek koliko se djece rađa? Toliko da će biti uskoro osnovana Premier liga za 12 bračnih parova koje su ove godine odlučili napraviti dijete.

Prema novim istraživanjima, naša će nacija evoluirati tako da će se rađati odmah djeca-penzioneri. Mali penzioner, 3,5 kg, zdrav, nema zuba i penzija 320 KM. Neće morati da radi, samo će da kuka kako mu je teško životi od male penzije a kad bude imaš šest godina, neće poći u školu već u starački dom.

Čim završi osnovnu staračku, ide u srednju staračku a onda od ušteđene crkavice od penzije kupi diplomu fakulteta za poslovni menadžment. I živi sretno nezaposlen do kraja života u staračkom domu.

Hrvati u Njemačkoj i Irskoj nisu konstitutivni i zato ih sve više ide tamo da ne budu konstitutivni i da bi imali platu 3000 eura.

Kako smo postali jedina zemlja na svijetu u kojoj ono što jest nije a ono što nije jest? Jedino racionalno obrazloženje koje imam je da je Mujo otvorio filozofski fakultetet na kojem Fata predaje egzistencijalizam.

Postali smo zemlja velikih mogućnosti: može da bude više entiteta, može da ih bude manje, može da ih nikako ne bude a možda ih opet isto bude. Šanse za mlade koji žele praviti entitete i baviti se njihovim razvojem su velike, ali mladi još nedovoljno koriste te šanse.

Zastave Herceeg Bosne koje je neko postavio po Mostaru uz godišnjicu osnivanja HercegBosne, bile su postavljene greškom. Istragom je utvrđeno da je biskup Hamo te zastave trebao postaviti tj. objesiti mačku o rep, ali kako nije mačka bilo, on je odlučio na svoju ruku da se vere po banderama i da ih postavi.

Daljom istragom je utvrđeno da Hamo nije uopće biskup, ali ni da biskup, najvjerovatnije nije Hamo. Dodatni uvid u dokazne materijale pokazao je da su bandere na koje su postavljene zastave Herceg Bosne proizvedene u Sarajevu, ali da se još ne može utvrditi porijeklo mačka o čiji su rep prvobitno trebalo biti opkačene zastave Herceg Bosne.

Primjećeno je da je 17.novembra uvečer oko 20. sati sa brda Hum na kojem je sagrađen najviši križ u BiH, ispaljen vatromet. Daljom istragom je ustanovljeno da vatromet nije imao nikakve veze sa obilježavanjem godišnjice paradržave Herceg Bosne, već sa obilježavanjem parafirme HercegBosna d.o.o  koja je registrovana za djelatnost vatrometa, obilježavanja i logorovanja.