LIFESTYLE

Prostitucije ima i kod životinja

Ove činjenice vjerovatno niste znali

Autor:(Am. K.)

22.11.2016

Ako vam je partner ikad "prodao" priču kako nije zainteresovan za seks zbog glavobolje, slobodno na to odmahnite rukom. Naime, dokazano je kako se seksom otpušta hormon oksitocin, koji će zapravo smanjiti glavobolju. Zato sljedeći put propišite ovu terapiju!

Na genitalijama su se nosile i perike

Iako zvuči nevjerovatno, u viktorijansko doba prostitutke su nosile perike na genitalijama. To nisu činile da bi im polni organ izgledao privlačnije, već zato što su vjerovale da tako mogu da spriječe prinos bolest poput sifilisa, ali i kako bi kamuflirale neke simptome, poput herpesnih bradavica.

Pornići za homoseksualce podstiču jaču proizvodnju sperme kod muškaraca

Nebitno koliko se heteroseksualno osjećali ili izjašnjavali, dokazano je da muškarci koji gledaju ili porniće za homoseksualce ili pak one u kojima su akteri dva ili više muškaraca, a jedna žena, imaju više sperme. Naučnici objašnjavaju kako je za taj fenomen odgovorna biološka konkurencija - neka vrsta takmičenja u reproduktivnim sposobnostima.

Prostitucije ima i kod životinja

Na primer, ženke pingvina ponekad imaju i seksualna iskustva s drugim pingivinima, iako su u monogamnoj "vezi". Za to i nešto dobiju - šljunak kojim grade svoja gnijezda.

Osim neslaganja karaktera, impotencija je čest uzrok razvoda

Kao jedan od čestih razloga koji navode žene za razvod braka pojavljuje se impotencija, i to u državama širom svijeta. Erektilnu funkciju čuva zdrava tjelesna težina, izbjegavanje alkohola i opijata, kao i redovan seksualni život.

Koliko mogu žene, a koliko muškarci da izdrže?

U prosjeku, muškarcima seks "traje" tek oko dva minuta same penetracije, iako naravno postoje oni koji mogu kontrolisati da to potraje duže. Kod žena takvih ograničenja nema, ali većina njih kaže kako seks iznad 20 minuta subjektivno "previše traje" i kao takav postaje naporan.

Porijeklo kondoma

Najstarija ilustracija kondoma stara je više od 3.000 godina i potiče iz Egipta. Najstariji pronađeni kondomi iz 17. vijeka pravili su se od riblje kože i životinjskih crijeva. Sredinom 20. veka kondomi su se prali nakon korišćenja i ponovo upotrebljavali.