GLOBUS

Rodbina žrtava tražit će na Madagaskaru ostatke MH370

Nestao prije dvije godine

Redakcija

21.11.2016

Rodbina putnika na avionu Malaysia Airlinesa na letu MH370, nestalog 2014., otputovat će u decembru na Madagaskar u nadi da će pronaći ostatke i odgovore na tu dramu, objavila je u ponedjeljak njihovo udruženje Voice370.

To se udruženje često žalilo na manjkavu potragu na zapadu Indijskog okeana i duž istočne obale Afrike gdje su pronađeni pojedini dijelovi Boeinga 777 koji je nestao ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura 8. marta 2014. s 239 osoba, prenosi Hina.

- Usprkos tim jako važnim otkrićima, nijedna odgovorna strana nije provela metodičnu i organiziranu potragu - smatra Voice370, govoreći o operacijama u kojima su sudjelovale Australija (u Indijskom okeanu), Kina (odakle je većina putnika) i Malezija.

- Ne preostaje nam drugo nego da sami nešto poduzmemo kako bismo pronašli odgovore i rješenje misterija - dodali su oni.

Sedam članova Voice370 boravit će na Madagaskaru od 3. do 11. decembra, kako bi potaknuli lokalne organizacije i pojedince tog velikog otoka u Indijskom okeanu da se pridruže naporima oko potrage ili je i sami provedu, naglasilo je udruženje.

Dijelovi olupine otkriveni zadnjih mjeseci na obalama istočne Afrike te u Indijskom okeanu "gotovo sigurno" potječu s letjelice Malaysia Airlinesa. No, ni to nije omogućilo da se riješi najveći misterij moderne civilne avijacije.