LJEPOTA I MODA

Bh. dizajnerica Belma Tvico predstavila svoju novu S/S 2017 Haute Couture kolekciju (FOTO)

Na novom izdanju Serbia Fashion Weeka

Redakcija

19.11.2016

Bh. dizajnerica Belma Tvico je sinoć na novom izdanju Serbia Fashion Weeka, prvi put poslije 2014 godine, predstavila svoju novu S/S 2017 Haute Couture kolekciju. Kolekcija je premijerno predstavljena pred mnogobrojnom publikom koja je došla da poprati i među prvima vidi najnovije kreacije.

Kolekcijom dominiraju duge haljine različitih krojeva, izrađene od najekskluzivnijih materijala, na kojima je utrošeno mnogo radnih sati ručnog rada. Tako su u kolekciji zastupljene i čipkane bomber jakne u boji breskve, ekskluzivni crni kombinezoni izrađeni od payette materijala, organdin haljine za floralnim dezenima, i naravno duge i raskošne čipkane haljine u pastelnim nijansama.

U kolekcijiu su zastupljene crna siva, ljučiasta, baby roza, pudra boja i druge nijense koje najavljuje nadolazeće proljeće i ljeto. Reviju su zatvorile ekskluzivne i naravno ručno rađene haljine.

Nakon defilea i izlaska svih modela, publika je Belminu S/S 207 Haute Couture kolekciju nagradila velikim aplauzom, stoga se nadamo da će se uskoro Srbijanke poželiti da u svom ormaru imaju haljine sa potpisom Belma Tvico.

Belma po povratku iz Novog Sada krajem novembra putuje za Istanbul, gdje će u sklopu Istanbul Fashion Film Festivala predstaviti i svoj fashion film prvijenac u sklopu panorama programa koji će biti prikazan u Zorlu Performing Art Centru 27.11.2016. godine.