REGION

Dolijao pedofil: Facebook predator zvao djecu na seks poslije pecanja!

Akcija "Armagedon" u Srbiji

Autor:(Am. K.)

19.11.2016

Policija je u nastavku akcije „Armagedon” u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala juče uhapsila pedofila Stevana R. (40) iz Ćuprije, koji se sumnjiči da je putem Facebook-a pozivao maloljetnike na seks!

Stevan R. je na Facebook-u kreirao profil pod lažnim imenom Ivan Petrović sa lažnom profilnom fotografijom i, predstavljajući se kao dijete od 13 godina, stupao u kontakt sa maloljetnicima, piše Alo.rs.

Pisao im je da ima starijeg druga koji ga vodi u lov i ribolov i koji mu ispunjava sve želje, ali da zauzvrat ima sa njim seks. Zatim bi nagovarao djecu da upoznaju njegovog druga i da zajedno idu u lov i ribolov, ali da i oni moraju učestvovati u seksualnim radnjama.

Kada bi stekao povjerenje djeteta, on je slao djeci zahtjev za prijateljstvo sa svog pravog profila i predstavljao se kao „Ivanov stariji drug”.

Na tom profilu osumnjičeni je imao svoju pravu fotografiju. Zatim bi djecu pitao da li su za druženje i da li im je „Ivan” objasnio šta još sem pecanja treba da rade.

Potom bi u porukama govorio da je „Ivan” malo dosadan i da će nekada ići i bez njega na pecanje. Predlagao je da dijete dođe u Ćupriju, a potom da idu u njegovu vikendicu i da će ga kasnije odvesti kući, saopćeno je iz MUP-a.

fb

Lažni profil pedofila iz Ćuprije

Osumnjičeni je sa oba profila tražio da dijete slika svoj polni organ i pošalje mu fotografiju!

Kompanija „Facebook“ je deaktivirala i lažni i pravi profil S. R. nakon čega je on otvorio novi lažni profil pod nazivom „Igor Ristić”. Sa tog profila komunicirao je sa djecom sa kojom je već bio u kontaktu na prethodnim profilima, pod izgovorom da mu je virus ugasio profile, da je to on i da želi da nastavi dopisivanje. Na novom lažnom profilu ima oko 59 prijatelja, koji su uglavnom djeca.

Četiri muškarca starosti oko 60 godina iz sela Ždeglovo nadomak Lebana uhapšeni su, pak, u srijedu zbog sumnje da su mjesecima seksualno zlostavljali djevojčicu (11) zaostalu u mentalnom razvoju. U policiji u Leskovcu nisu željeli da komentarišu ova saznanja.