LIFESTYLE

Tuga u Parizu: Zatvoren Muzej erotike, sve rasprodano po tri puta većoj cijeni

Odmah je uslijedila aukcija

Redakcija

18.11.2016

Muzej erotike u Parizu je prestao raditi nakon što je vlasnik zgrade u kojoj je bio smješten odlučio raskinuti ugovor o zajmu objekta. Odmah je uslijedila aukcija, a eksponati iz Muzeja su prodani i to po tri puta većoj cijeni nego što je bilo procijenjeno. 

Sve je rasprodato, od mramorne statue hinduskog boga Višnu, do tajlandske lule u obliku penisa, javalja Daily Mail.

Na prodaju je otišlo sve, od tajlandske lule u obliku penisa, do falusoidne šume i mramorne statue hinduskog boga Višnu iz indijskog tantričkog hrama iz 18. stoljeća, piše Daily Mail.

Među 2000 eksponata koji su se našli na aukciji bile su i umjetnička djela s kraja 19. stoljeća, iz perioda kada je Pariz dobio status "grada užitaka".

Skluptura žene u seksualnom odnosu s robotom je privukla najviše pažnje, a iako je njena procijenjena vrijednost iznosila 7.000 eura prodana je za čak 33. 000 eura.

Bertrand Cornette, jedan od 500 aukcionara je rekao da je došao kako bi kako bi kupio suvenir ovog muzeja koji definitivno neće biti zaboravljen. 

"Mlada djevica sodomizirana rogovima njenog djevičanstva" Salvadora Dalija prodana je za 20.600 eura, slika Mona Lise sa otkrivenom dojkom prodana je za 13.000 eura.

Inače, jedan od vlasnika, Alain Plumey, je zvijezda porno filmova, a osnovao je muzej sa kolegom Jo Khalifom prije 18 godina. Obojica su tokom aukcije istakli da im država ili grad nikada nisu ni na koji način pomogli.