NOGOMET

Baždarević: Pa nije Džeko homoseksualac!

Zanimljiva izjava selektora BiH

Redakcija

18.11.2016

Još se uvijek ne stišavaju utisci nakon utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Grčke i Bosne i Hercegovine.

Mnogi ljubitelji fudbala u BiH su mišljenja da je Edin Džeko kod isključenja reagovao na način "kako ne bi trebao da reaguje nosilac kapitenske trake", ali je seektor Mehmed Baždarević ponovo stao u odbranu centarfora Rome u izjavi za Mondo.ba.

"Džeko je htio da povuče Sokratisa (Papastatopulosa), a ne da mu skine šorts. Provokacije su bile po meni mnogo teže i njih bi trebalo oštrije kažnjavati, a ovo je bila reakcija koju opravdavam jer Džeko nije želio da mu skine gaće već da ga povuče", rekao je Meša za Mondo, pa onda kategorično poručio:


"Pa nije homoseksualac! Htio je da ga 'cimne' za dres, da ga povuče jer mu je stajao nad glavom. Sudija (Jonas Erikson) je hitno reagovao, možda čak i uradio nešto smišljeno jer je riječ o iskusnom sudiji. Sigurno je da nije bio na visini zadatka na meču jer nije iskontrolisao utakmicu od prvog do posljednjeg minuta", dodao je selektor BiH u razgovoru za Mondo.ba.