CRNA HRONIKA

Akcija u Istočnom Sarajevu: Dvije osobe uhapšene zbog zloupotrebe položaja

Prema nalogu Okružnog tužilaštva

(Srna)

18.11.2016

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su dva lica čiji su inicijali M.Č. i M.S. zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i zloupotrebu ovlaštenja u privredi, saopšteno je iz MUP-a Srpske. 

Ova lica uhapšena su prema nalogu nadležnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. 
  
- Lice M.Č. član je Upravnog odbora firme `Klaonica i prerada mesa` sa Sokoca, osnivač i direktor `Agroevro trejd` u ovom mjestu i vlasnik i osnivač Mesne industrije `Čolović`, dok je M.S. direktor "Klaonice i prerade mesa" - navedeno je u saopštenju. 
  
Pripadnici MUP-a, u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, a prema nalogu Osnovnog suda sa Sokoca, izvršili su pretrese navedenih poslovnih objekata i oduzeli određenu poslovnu dokumentaciju. 
  
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je ranije danas novinarima u Banja Luci da je biznismen Mirko Čolović uhapšen na Sokocu na osnovu naloga Tužilaštva u Istočnom Sarajevu. 
  
- Uprava kriminalističke policije je zajedno sa Centrom javne bezbjednosti Istočno Sarajevo pretresla više firmi u vlasništvu Čolovića. Pretres je vršen dva dana i izuzeta je određena dokumentacija - naveo je Lukač. 
  
On je rekao da je Tužilaštvo tražilo privođenje i saslušanje još jednog lica, koje je u svojstvu direktora. 
  
- U međuvremenu, oni su tražili pomoć ljekara i nakon toga su zadržani u bolnici uz kontrolu i nadzor policijskih službenika - rekao je Lukač i dodao da će o daljim koracima odlučiti Tužilaštvo.